CALL CENTAR   +381 32 40 40 40

Kompanija Metalac a.d. je javno akcionarsko društvo sa 14 zavisnih društava: pet proizvodnih, pet trgovinskih na domaćem i četiri trgovinska društva u inostranstvu – u Rusiji, Ukrajini, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Od osnivanja 1959. godine sedište kompanije je u Gornjem Milanovcu, gde se nalaze i sva proizvodna društva. Iako je pre svega prepoznatljiv po posuđu, kao jedan od najvećih i najuspešnijih proizvođača u Evropi, Metalac je tokom godina proširio svoj proizvodni program, koji danas obuhvata i bojlere, inox i granitne sudopere, Granmatrix kompozitni materijal, kartonsku ambalažu i preslikače za posuđe.

Septembra 2015. godine Metalac je postao većinski vlasnik preduzeća za proizvodnju automobilskih delova FAD, najvećeg proizvođača delova za upravljanje i oslanjanje motornih vozila na prostoru bivše Jugoslavije. Metalac izvozi svoje proizvode, pre svega posuđe, u preko 25 zemalja sveta, i to u tržišta u okruženju, zemlje Evropske unije, Rusiju, Ukrajinu... sve do SAD-a, Japana i Australije. Metalac a.d. je integrisao sisteme upravljanja kvalitetom i zaštitom životne sredine što potvrđuju TÜV sertifikati ISO 9001 i ISO 14001. Sertifikate QMS/EMS imaju i sva proizvodna preduzeća koja posluju u okviru Metalac grupe.

Kompanija je izuzetno posvećena svim aspektima održivog razvoja. U kompaniji je zaposleno oko 2.000 ljudi.

Posetite naš korporativni sajt www.metalac.com

v.04.11.18